luni, 11 ianuarie 2010

Contrariile se atrag?

Contrariile se atrag...offfffff tot timpul m-a enervat expresia asta .Cu siguranţă este vorba doar despre magneţi! Chestia asta nu mi se pare aplicabilă deloc vieţii de cuplu, deşi în multe cazuri am auzit-o folosită cu privire tocmai la iubire şi cuplu. Şi culmea este că am auzit-o de la cupluri cu ani destui în spate. Eu una nu o înţeleg şi mi-am dat seama că mie nici nu îmi este aplicabilă.
Poate fi, fără doar şi poate entuziasmant, incitant , motivant să începi o relaţie cu cineva total opus ţie. Îţi pare că descoperi altceva, altă faţă a vieţii, alt mod de a vedea lucrurile. Te subjugă cu siguranţă un om cu un optimism debordant, dacă tu eşti structural un pesimis. Simţi că totul începe aici. Şi totuşi... până în acest punct personalitatea ta s-a cam format, cu valorile ei, cu durerile pe care le-ai avut de înfruntat, cu frustările cărora a trebuit să le faci faţă. Nu cred că cineva se poate transforma radical, în totalitea firii sale şi pentru toată viaţa , chiar dacă iubeşte total pe cineva. În sufletul nostru, noi rămânem noi , cu fricile noastre, cu visele noastre, cu concepţia noastră de viaţă. Şi astfel, mai devreme sau mai târziu diferenţele de opinii, de idealuri, de valori îşi vor spune cuvântul.
Evident că un suflet ,, geamăn’’ poate nu este într-o primă fază atat de ispititor, atât de ameţitor ca opusul tău, dar cu timpul idealuirile comune, proiectele comune, chiar educaţia asemănătoare pe care aţi primit-o vor contribui enorm la sudarea unui cuplu. Nu ştiu poate greşesc, poate nu sunt eu în stare de o dăruire completă până la uitarea totală a sinelui. Pentru că, ce-i drept, am văzut multe cupluri în care cei doi par a nu avea nimic în comun şi totuşi funcţionează relaţia. Un secret trebuie să fie cu siguranţă, doar că eu nu l-am depistat încă. :)



Până voi descoperi însă , continui să rup etichetele de pe sticlele ce îmi cad la îndemână. :))

2 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine. Cineva cu un temperament diferit de al tau te poate inspira sa descoperi zone pana atunci somnolente dinauntrul fiintei tale. Iti poate sugera noi unghiuri si perspective asupra lucrurilor. Te poate scoate din esafodajul de idei, convingeri, trairi si repere pe care ti l-ai construit, practic din realitatea ta familiara, pentru a te impulsiona sa te inovezi, sa evoluezi. Dar cred ca scanteia care ne aprinde vine tocmai din partea acelui om care are o sensibilitate compatibila cu a noastra, capabil sa ne inteleaga profunzimile si sa intre in empatie cu noi. E esential sa existe si diferente, dar nu prea vad cum s-ar putea simti implinita sau incitata o femeie aplecata spre arta si lectura alaturi de un barbat ale carui hobby-uri sunt jocurile pe calculator si filmele kung-fu, ale carui conversatii nu merg mai departe de Poli Timisoara si care, pe deasupra, este opac emotional si deconectat de la realitatile sale cele mai intime. O seara frumoasa:)

    PS: N-am nimic cu filmele de seria Q, gen kung-fu. Una dintre placerile mele vinovate o reprezinta filmele indiene (cel putin alea in care balanta canto&bailo-bocet se afla in echilibru;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu si pentru urare.Oooo...filmele indiene:)cu lacrimi de crocodil din ochii super pictati ai unor fete superbe. Placera asta chiar daca pare neserioasa, se accepta, asa ca intre fete, romantice incurabile.:))) Te pup!

    RăspundețiȘtergere